Trubadur Göteborg Quiz Livemusik Julbord

Trots att Vreeswijk aldrig skaffade sig svenskt medborgarskap var och förblir han en av de största trubadurer och vissångare som detta avlånga land haft äran att vara hem åt! 

Cornelis Vreeswijk är en trubadur som emigrerat till Sverige och slog igenom i musikbranschen med sin unikt fräscha stil och framför allt sina fräcka låtar! Cornelis skrev busiga och ibland ostädade låtar och det gick till och med så långt så att radiostationerna började varna för känsligt innehåll innan hans låtar spelades. Detta ledde till att Cornelis CENSURERADE radion! Han vägra låta sin musik spelas på radio under så löjliga omständigheter.

Vreeswijk var inte bara fräck i sitt låtskrivande utan även i sin attityd och likt många andra genialiska konstnärssjälar så var det ofta svårt för honom att hålla ihop sitt privatliv.  Även om Cornelis Vreeswijk inte var svensk, varken etniskt eller som medborgare så är han bland det mest svenska jag kan tänka mig och var gång jag hör honom tilltala publiken som "medborgare" så ler jag lite för mig själv.  En anledning till att jag gillar Leif G.W Persson är just för att han låter som och har många personlighetsdrag gemensamt med Cornelis. 

Bland Cornelis Vreeswijks låtar så uppskattar jag extra mycket "Mördar Anders" och "Incestvisa" medans de låtar han starkt associeras med ofta är "Hönan Agda", "Balladen om Fredrik Åkare och Den Söta Fröken Cecilia Lind" och sist och kanske störst "Brev Från Kolonien" som många av oss sjung som barn. 

Titeln Trubadur är förkroppsligad i vår käre Cornelis och en god jämförelse enligt mig själv brukar vara att kalla honom för en slags svensk "Bob Dylan". Inte för att de skrev liknande musik eller för att Cornelis var i närheten av samma internationella popularitet. Nej utan för att Cornelis Vreeswijk var på sin tid modern och populär, skrev om sin samtid och är vad de i Amerika skulle kalla för "folkmusican", "folksinger".

För mer info om vår käre Trubadur  Cornelis Vreeswijk så kan du besöka dessa sidor: 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Cornelis_Vreeswijk

https://www.cornelis.se/om-cornelis/

KontaKt

kontakt@misterc.se
 0767 - 701 710

                     Följ Mig på


© Copyright www.misterc.se